Policijska uprava Celje – pregled dogodkov

Foto: Policija

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh prejeli 987  klicev  občanov. 259 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

64  interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete, 21 s področja mejnih  zadev  in tujcev, 98 s področja prometne varnosti in 77 s področja javnega reda in miru.

S  področja  cestnega  prometa  poročajo o treh prometnih nesrečah s hudimi poškodbami, devetih  z  lažjimi  poškodbami  in  petindvajsetih  prometnih nesrečah  z  materialno škodo. Sedmim voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj  so  zasegli  vozila.  Štirje od njih so vozili še pod vplivom alkohola oziroma prepovedanih drog.

Zaradi  kršitev  javnega  reda in miru so ukrepali sedemindvajsetkrat. Tri kršitelje so pridržali do streznitve.

Petek, 1. julij 2022

V  Kačjem  Dolu,  na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je neznani storilec  s terase  stanovanjske  hiše  ukradel štiri aluminijaste stole z blazinami.

V  podjetju  na  Ravnah  na  Koroškem  so  obravnavali  nesrečo  pri delu. 47-letnemu delavcu  je  med  izvajanjem delovnega procesa stisnilo roko in hudo poškodovalo prste. Tuja krivda je izključena.

V  Velenju  je  neznani  storilec  s  parkiranega  osebnega  vozila ukradel sprednjo meglenko.

Nekaj  čez  20. uro so v Jurkloštru obravnavali prometno nesrečo, v kateri se   je   huje  poškodoval  46-letni  motorist,  ki  je  zaradi  vožnje  z neprilagojeno  hitrostjo  in  pod vplivom  alkohola, zapeljal z vozišča in padel.

Sobota. 2. julij 2022

Okoli  poldneva  so  v  Vinski Gori obravnavali nesrečo pri delu. 47-letni moški  je  pri spravilu sena padel s senika, dobre štiri metre v globino in se hudo poškodoval.

Okoli  18.  ure  so  bili na PU Celje  obveščeni, da je na relaciji s Kop proti Legnu, zaradi vožnje  preblizu desnemu robu vozišča, padel 57-letni kolesar. Hudo poškodovanega kolesarja  so  z  reševalnim  vozilom  odpeljali  v  Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju.

Nedelja, 3. julij 2022

Okoli  13.  ure so bili na PU Celje obveščeni o gorski nesreči. V Logarski dolini, pri
slapu  Palenk, se je huje poškodoval mladoletni belgijski državljan, ki je bil v  skupini skavtov  in vodnikov na ogledu slapu.  Mladoletnik je plezal po skalah  na  slapišču,  kjer mu je zdrsnilo in je zdrsel po skalah dobrih 8 metrov globoko. Hudo poškodovanega mladoletnika so oskrbeli reševalci, nato so   ga  s  helikopterjem  odpeljali  v  UKC  Maribor, kjer  je  ostal  na zdravljenju.

Nekaj čez 18. uro so izven naselja Tepanje obravnavali prometno nesrečo, v kateri  sta  se poškodovala motorist in njegova sopotnica. Prometno nesrečo je  povzročil 61-letni voznik osebnega vozila, ki se je vključeval v promet z  lokalne ceste za Spodnje Grušovje. Ko je zapeljal na prednostno cesto je izsili prednost vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz smeri Tepanja.  Motorist  je  kljub  zaviranju  trčil  v bok osebnega avtomobila.
55-letni  motorist  in  njegova  50-letna  sopotnica  sta se v trčenju hudo poškodovala. Preizkus  z  alkotestom je pokazal, da je imel povzročitelj v krvi  dobri  dve  promili alkohola. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili.

Če  se  morda v teh dneh odpravljate na dopust, ne bodite tako neodgovorni, kot  voznik kombiniranega  vozila,  ki  se je v soboto dopoldne napotil na oddih v sosednjo Hrvaško. Na mejnem prehodu Dobovec je policist pri vozniku zaznal  očitne  znake alkoholiziranosti, zato mu je odredil alkotest, ki je pokazal,  da  je   imel  1,6  promilov   alkohola v krvi. V nadaljevanju je ugotovil,  da  voznik  nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je bil
izrečen  ukrep  prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Za voznika in sopotnico  se je  dopustniška  vožnja  hitro  končala.  Vozilo  so policisti namreč zasegli, sledi še obdolžilni predlog.

Tudi  sicer  je  bil alkohol minuli vikend vse preveč prisoten. Obravnavali so  najmanj  deset voznikov,  ki  so vozili pod vplivom alkohola. Dva sta imela v krvi več kot dva promila alkohola, ostali krepko čez eno promilo.

Porast  alkoholiziranosti  so  beležili  tudi pri kršitvah javnega reda in miru.

Vse  voznike na PU Celje  znova  pozivajo  naj krepko pomislijo preden pijani sedejo za
volan  avtomobila  ali  krmilo motorja oziroma kolesa. Posledice vožnje pod vplivom alkohola so pogosto tragične.  Na območju PU Celje so letos dobrih 10 odstotkov  vseh prometnih  nesreč  povzročili  pijani  vozniki.  Če  boste popivali  nikar ne vozite, poudarjajo na PU Celje.

PU Celje