Policijska uprava Celje – pregled dogodkov

Foto: Policija

Iz Policijske uprave Celje so nas obvestili, da so na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje  v zadnjih 24. urah prejeli 261 klicev občanov. 88 klicev je bilo interventnih.

25  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 6 s področja mejnih  zadev  in tujcev, 40 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

V  Mislinjski Dobravi je prišlo do prometne nesreče, kjer se je hudo telesno poškodoval  49 letni voznik električnega skiroja. Voznik je vozil po javni cesti   z  neprilagojeno hitrostjo, izgubil oblast nad vozilom ter padel po vozišču.  Preizkus  z  alkotestom  je pokazal, da je vozil tudi pod vplivom alkohola,  saj  je  elektronski  alkotest  pokazal,  da  je  imel  0.40 mg alkohola/l  izdihanega zraka. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Slovenjgraški  policisti  so  na  podlagi klica občana, da v Pamečah voznik osebnega avtomobila  vijuga  po  cesti  in  ogroža  ostale  udeležence v prometu,  ustavili  voznika osebnega  avtomobila. Preizkus z alkotestom je pokazal,  da  je  vozil  pod  vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal,  da  je  imel 0.90 mg alkohola/l izdihanega zraka. Tudi v Celju so imeli  policisti  postopek  z voznikom osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom  alkohola.  Preizkus  z  alkotestom  je pokazal, da je imel 1.09 mg alkohola/l  izdihanega  zraka.   Vse  udeležence  cestnega  prometa na Policijski upravi Celje  znova opozarjajo,  da  je  vožnja  pod  vplivom  alkohola  neodgovorna in izjemno nevarna.  Alkohol  ne  sodi  v  promet,  zato  nikar ne vozite če ste pili alkoholne pijače.

V  Velenju  so  policisti  vozniku,  ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli tovorno vozilo.

Na  Ljubečni  so neznani storilci poškodovali steklo na delovnem stroju. Na stroju je nastala škoda za okoli 500 Eur.

V  Vojniku  so  policisti  obravnavali  tatvino  dveh registrskih tablic iz parkiranega osebnega avtomobila.

V  Celju je bila izpod nadstreška pri stanovanjski hiši odtujena rotacijska kosilnica Husqvarna.

Vlomljeno  je  bilo  v  vrtno  uto v Slovenskih Konjicah, iz katere je bila odtujena vrtna kosilnica na nitko znamke STIHL.

Velenjski  policisti  so  obravnavali  tatvino  dveh  nakladalk znamke SIP, vrednih okoli 700 Eur.

Na  območju  celjske  regije  so  obravnavali  tudi  dva  primera vdorov v računalniški sistem.  Hekerji  so  vdrli  v  serverje  dveh  podjetij, jih zakodirali in zahtevajo plačilo odkupnine.

PU Celje