Policijska uprava Celje – pregled dogodkov

Foto: Policija

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 809 klicev občanov. 212 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

39  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 6 s področja mejnih  zadev  in tujcev, 97 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

Petek, 22. julij 2022

Petkovo  dogajanje  so  zaznamovali  vozniki,  ki  so  vozili  pod  vplivom alkohola.

V  Lembergu  pri  Novi  Cerkvi  so  v  petek  popoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki  je  najprej  trčil  v stanovanjsko hišo in nato še v gasilski  dom.  Vozniku,  ki  je  vozil krepko pod vplivom alkohola in brez vozniškega  dovoljenja  so  vozilo  zasegli.  Voznik  je imel  v krvi 2,7 promilov alkohola.  Sledi obdolžilni predlog.

Na  Koroškem  so  v  večernih  urah ustavili mladoletnega voznika osebnega vozila,  ki  je vozil,  ker  je bil oče, ki je bil z njim v avtomobilu pod vplivom  alkohola.  Očetu  je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,4 promila  alkohola  v krvi. Vozilo so zasegli. Zoper očeta sledi obdolžilni predlog.

Okoli 21. ure je Policijsko upravo Celje občan obvestil, da na avtocesti na območju Dramelj, v smeri proti Ljubljani, vozi voznik, ki kaže očitne znake alkoholiziranosti. Voznika  so izsledili  na  avtocestnem  počivališču  Lopata, potem, ko je vozilo  že  zapustil  in  zaspal na  klopci.   V  krvi je imel 2,3 promile alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Na  Muti  so  v  večernih  urah ustavili voznico osebnega vozila, ki ji je preizkus z alkotestom pokazal, da je imela dobro promilo alkohola v krvi, v Radljah  ob  Dravi  pa voznika, ki je imel 1.7 promilov alkohola v krvi. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Sobota, 23. julij 2022

Tudi sobotno dogajanje je zaznamovala vožnja pod vplivom alkohola.

V  Mozirju  so  v  popoldanskih  urah  ustavili  voznika,  ki  je imel 1.8 miligramov  alkohola v krvi.  Dobro promilo alkohola  v krvi je imel voznik osebnega  vozila,  ki  so ga  v večernih urah ustavili v Slovenj Gradcu. V obeh primerih  sledita obdolžilna predloga.

Nedelja, 24. julij 2022

Okoli  enih  zjutraj  je Policijsko upravo Celje občanka iz Tkalske ulice v Celju obvestila o
neznanem  moškem,  ki  je  na več vozilih prerezal pnevmatike. Na kraju so prijeli  62-letnega  moškega,  ki  je  z  nožem prerezal pnevmatike na treh vozilih.  Nož  so  mu zasegli, sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

V  Pongracu je neznani storilec iz kolesarnice stanovanjskega bloka ukradel kolo znamke Rog.

V  Šmartnem  ob  Paki je neznani storilec vlomil v vrtno uto in ukradel tri akumulatorske baterije.

V   Šempetru  v  Savinjski  dolini  so  danes,  okoli  pol  enih  zjutraj, obravnavali  voznika osebnega  vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. V krvi  je  imel  1,3 promila alkohola. Ker je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema  vozniškega  dovoljenja  so  mu  zasegli  vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

Danes zjutraj so v bližini počivališča Zima, v smeri proti Ljubljani, obravnavali dve prometni nesreči.

O prvi prometni nesreči so bili obveščeni ob 6.32 uri.  V trčenju dveh osebnih vozil  so se tri osebe lažje poškodovale.  Ker obstaja verjetnost, da je bilo v prometni nesreči udeleženo še eno vozilo, katerega voznik naj bi s kraja nesreče odpeljal, prosijo morebitne očividce za informacije. Pokličejo naj na telefonsko številko 113. Promet na tem delu avtocest je
sproščen in normalno poteka.

Ob 6.44 so bili obveščeni  še o prometni nesreči z materialno škodo. Voznik tovornega vozila je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v osebno vozilo. V trčenju ni bil nihče poškodovan.

PU Celje