Policijska uprava Celje – pregled dogodkov

Foto: Policija

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 239 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

12  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 2 s področja mejnih  zadev  in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

V Dobriču, na območju Policijske postaje Žalec, so obravnavali nesrečo pri delu.  Pri žaganju vej z motorno žago si je 62-letni občan huje poškodoval roko.

V  prometni  nesreči  na Cesti talcev v Velenju se je včeraj dopoldne lažje poškodovala  56-letna  kolesarka. Vanjo je na prehodu za pešce trčil voznik osebnega vozila, ki je kolesarki izsilil prednost.

Na  kolesarski  stezi v Vonarju sta okoli poldneva trčila kolesarja, ki sta si   pripeljala  nasproti.   V  trčenju  se  je  68-letna  kolesarka  hudo poškodovala, 61-letni kolesar pa lažje.

V  Šentjurju,  na  cesti Leona Dobrotinška, se je v popoldanskih urah lažje poškodoval   70-letni  kolesar,  ki  je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

V  Selu,  na  območju  Velenja,  se je v večernih urah, v prometni nesreči, lažje poškodovala  voznica  e-skiroja,  ki ji je prednost izsilila voznica osebnega vozila.

V Kozjem je neznani storilec vlomil v Zbirni center. Ukradel je samokolnico in nekaj orodja.

V  Podgorju  pri  Slovenj  Gradcu  so  obravnavali  tatvino nafte. Neznani storilec  je  dobrih 400  litrov  nafte  ukradel  iz  rezervoarjev  štirih delovnih strojev parkiranih na gradbišču.

PU Celje