Policijska uprava Celje tudi v teh kriznih časih aktivno opravlja aktivnosti na terenu – v 7 dneh prejeli 1.759 klicev

Foto: facebook.com

S Policijske uprave Celje so sporočili, da so Policijske enote od prve potrjene okužbe  s koronavirusom v Sloveniji prejele izjemno veliko klicev, telefoni praktično vseskozi zvonijo. Sporočili so, da so na številki 113  od 10. marca prevzeli 1.759 klicev, ljudje so se na policijo obračali zaradi različnih razlogov.

Od tega so Policijske enote obravnavale 446 interventnih dogodkov, od lkaterih je bilo 12
nujnih intervencijskih dogodkov s področja prometa, javne varnosti inkriminalitete. Obravnavali so vlome, tatvine, požare, poškodovanja oseb in predmetov ter mnoga druga kazniva dejanja, ukrepali so tudi zaradi hujših kršitev prometnih pravil in obravnavali so prometne nesreče, iskali pogrešane osebe, izvajali predpise s področja varstva živali ter mnogo drugega.

Na Policiji opozarjajo, da je ves čas, sedaj in tudi v prihodnje njihovo delo vezano na teren. Policisti dan za dnem, 24 ur na dan izvajajo vse tiste policijske naloge, s katerimi varujejo življenje ljudi, skrbijo za njihovo osebno varnost in varnost premoženja. Ker želijo naloge učinkovito opravljati še naprej, zaradi zdravja svojih zaposlenih in zdravja ostalih ljudi, omejujejo obiske na policijskih postajah.

Zato občane prosijo naj za nenujne prijave in vprašanja uporabljajo elektronsko pošto in telefon in naj čim manj hodijo neposredno v policijske enote.

Ob tem želijo sporočiti, da s temi ukrepi ne odrekajo uslug državljanom, ampak jih v primerih, ko je to možno, samo napotujejo na druge, že obstoječe in uveljavljene,
komunikacijske kanale.

Če občani niso prepričani ali je potrebno osebno priti na policijsko postajo, naj predhodno pokličejo na telefonsko številko postaje in se pozanimajo. Gre za ukrep, s katerim želijo omejiti stike in v kar največji meri poskrbeti za varnost in zdravje vseh.

Kontaktne  številke  policijskih postaj  na območju Policijske uprave Celje so na povezavi:

https://www.policija.si/o-slovenski-policiji/organiziranost/policijske-uprave/pu-celje/policijske-enote

M.I.