Policisti na avtocestnem počivališču Lopata zasegli 5 kilogramov konoplje

Foto: PP Celje

V četrtek, dne 1. 3. 2018 so policisti Specializirane enote za nadzor državne meje v večernih urah na avtocestnem počivališču Lopata, pri vizualnem pregledu osebnega vozila v večji torbi opazili prozorni PVC paket. V PVC paketu so bili delci neznane rastline, ki so že po videzu dajali vtis, da gre za prepovedano drogo konopljo. V osebnem vozilu sta bili dve osebi in zaradi suma, da le-ti prevažata prepovedano drogo, so policisti Specializirane enote za nadzor državne meje o svojih ugotovitvah obvestili policiste Policijske postaje Celje. Ti so zadevo tudi prevzeli in na samem kraju ugotovili, da sta 32-letni voznik in njegova 32-letna sopotnica v vozilu prevažala pet večjih zavitkov. V posameznem zavitku je bilo po kilogram konoplje, kar je skupaj znašalo pet kilogramov konoplje.

Zasežena konoplja.JPG
Foto: PP Celje

Tako voznik kot njegova sopotnica sta doma z območja Policijske uprave Ljubljana. Na kraju dogodka so policisti drogo zasegli, vozniku in sopotnici pa odvzeli prostost. Na podlagi odredbe sodišča so pri obeh v petek in soboto opravili hišno preiskavo ter tudi preiskavo vozila. Pri samih preiskavah so našli še manjšo količino prepovedane droge konoplje ter večjo količino denarja. Oboje so tudi zasegli. Preiskovalni sodnik je za 32-letnega voznika po zaslišanju odredil pripor, njegovo 32-letno sopotnico pa je po zaslišanju izpustil na prostost.
Droga, ki sta jo prevažala bi pri ulični prodaji dosegala ceno med 7 in 10 evrov za gram, kar pomeni, da bi v »poulični-drobni« prodaji storilca za zaseženo količino konoplje iztržila najmanj 35.000 evrov. Pri prodaji na debelo pa se cena kilograma konoplje giblje med 4.000 in 6.000 evrov, odvisno od kakovosti. Tako bi pri takšni prodaji storilca zaslužila med 20.000 in 30.000 evrov.
 
M.I.