V petek zjutraj so policisti na Gornji Težki vodi prijeli sedem državljanov Bangladeša in pet državljanov Pakistana. Še enega državljana Bangladeša so nekaj kasneje prijeli v Birčni vasi. Vodnik službenega psa je v petek, nekaj po enajsti dopoldne, pri Šutni odkril in prijel 39 državljanov Bangladeša in dva državljana Pakistana. Zvečer so v Gotni vasi policisti ustavili kombinirano vozilo in osebni avtomobil italijanskih tablic. V vozilih je bil dvanajst državljanov Afganistana in državljan Pakistana, ki so prišli čez državno mejo na nedovoljen način. Policisti so odvzeli prostost še voznikoma in spremljevalcu, dva sta državljana Kosova, en državljan Albanije, in jih osumili kaznivega dejanja nedovoljene pomoči pri prehajanju državne meje.

V soboto dopoldne so policisti na mejnem prehodu za mednarodni železniški promet v Dobovi pri  mejni kontroli vlaka, ki je potoval proti Hrvaški, zalotili državljana Irana, za katerega so ugotovili, da so ga slovenski policisti že trikrat obravnavali zaradi nezakonitega prehoda državne meje. V Slovenijo naj bi vstopil izven mejnih prehodov nekje na Primorskem. Pri Bojancih so prijeli dva državljana Maroka. Zvečer so policisti pri Mokricah ustavili kombinirano vozilo nemških tablic, v katerem je bilo sedem državljanov Irana, ki sta jih vozila dva državljana Bolgarije.

V nedeljo zjutraj so nad Ponikvami brežiški policisti prijeli dva državljana Pakistana. V bližini Javorovice so policisti iz Šentjerneja opazili sumljivega enoprostorca avstrijskih tablic. Vozil ga je državljan Romunije, v avtu pa je imel šest državljanov Irana in tri državljane Irana, ki so v Sloveniji prišli nezakonito. V Novem mestu na železniški postaji prijeli državljana Maroka, na katerega so policiste opozorili uslužbenci železnic. V kraju Špeharji so popoldne prijeli državljana Maroka, pri naselju Purga dva državljana Afganistana, pri Daljnih njivah pa štiri tujce iz Alžirije in tri iz Maroka. Zvečer so v kraju Vrhgora črnomaljski policisti prijeli državljana Maroka in državljana Libije.

Postopki s tujci še niso zaključeni.

Avtor C.R., članek je bil prvotno objavljen tukaj.