Policisti opozarjajo, da so v zadnjem obdobju prejeli večje število obvestil občanov, da so prejeli elektronska sporočila neznanih oseb, ki od njih zahtevajo nakazilo denarnih sredstev v zameno za to, da ne bi razkrili obiskovanja spletnih strani z intimnimi vsebinami, za katere neznani pošiljatelji trdijo, da so jih prejemniki obiskovali. Iz policije ponovno opozarjajo, da gre v teh primerih za lažna sporočila, ki se v večjem obsegu pošiljajo na naključne elektronske naslove, oziroma za t.i. spam elektronska sporočila.

V teh sporočilih goljufi lažno predstavljajo določena dejstva in s tem poskušajo prejemnika sporočila zavesti, da bi neznanim pošiljateljem poslal denarna sredstva v višini 400 evrov (v obliki virtualne valute Bitcoin).

Policisti svetujejo, da na tovrstno e-pošto ne odgovarjate, če jo prejmete, da ne odpirate morebitnih datotek v priponkah, da ne klikate na povezave, navedene v sporočilu, da ne posredujete svojih osebnih ali kakršnihkoli drugih podatkov, da blokirate prejeto spletno pošto ali osebo oziroma jo dodate na seznam neželene pošte, nadalje da skrbite za posodobljeno protivirusno zaščito programske opreme na računalnikih in v primeru, da ste oškodovani, dejanje prijavite na najbližji policijski postaji.