Policisti Policijske uprave Celje imeli polne roke dela

Policisti Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.-tih urah obravnavali devet prometnih nesreč od katerih se je ena končala z lažjimi telesnimi poškodbami, v preostalih osmih je nastala samo materialna škoda. Policisti so morali zaradi kršitve javnega reda in miru posredovati v desetih primerih. Štirikrat je bil javni red in mir kršen na javnih prostorih in šestkrat v zasebnih prostorih.
V Preboldu so policist ustavili 36-letnega voznika, kateremu je bil odrejen alkotest, ki je pokazal 1,5 promila alkohola v krvi. Kršitelja so do streznitve pridržali. V Celju na Teharski cesti so policisti zasegli dve vozili. Prvo vozilo so policisti zasegli včeraj okoli 14. ure, ker je 31-letni voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Danes nekaj čez polnoč so vozilo zasegli tudi 46-letnemu vozniku, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.
Včeraj je bilo s strani policistov Policijske uprave Celje posredovano tudi v treh delovnih nesrečah s hudimi telesnimi poškodbami. Prva se je zgodila nekaj pred deveto uro dopoldne, ko si je pri rezanju plastične plošče s krožno žago 36-letni delavec huje poškodoval roko. Okoli pol enajstih so bili policist obveščeni, da se je na gradbišču novogradnje na Prevaljah pri padcu skozi odprtino betonske plošče huje poškodoval 58-letni delavec. V večernih urah so policisti obravnavali še tretjo nesrečo pri delu, ko si je v podjetju v Ravnah na Koroškem, roko poškodovala 49-letna delavka, ko ji je le-to jekleni profil stisnil ob delovno površino.
Danes so k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju privedli še tri osumljence, ki jih sumijo sodelovanja pri ropih na območju Celja, Žalca in Velenja in naj bi bili povezani z ropi zaradi katerih je v ponedeljek 19. 2. 2018 potekala tudi tiskovna konferenca na Policijski postaji Celje. Osumljenci naj bi sodelovali s četverico, ki so jo pridržali v petek in za katero je preiskovalni sodnik po zaključenem sodnem pridržanju odredil pripor, zaradi suma nasilnih, oboroženih ropov.
M.I.