Policisti pridržali trojico z območja Velenja, ki se je nasilno vedla do občanov in uradnih oseb

Slika je simbolična. (Foto: pixabay.com)

Celje, 19. marec 2021 – Minuli in tekoči mesec so velenjski policisti večkrat prejeli prijave o poškodovanju stvari in nasilju v Šaleku, v Velenju.Pri poostrenem nadzoru dogajnja so identificirali združbo treh mlajših moških starih 20 in 21 let, ki so izvajali nasilje. Vsi trije moški prihajajo z območja Policijske postaje Velenje.

Policisti moške sumijo kaznivih dejanj nasilništva, groženj, napadov na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Prvo zadevo so policisti obravnavali 18. februarja, ko je 21-letnik v nakupovalnem centru v Velenju napadel občana in ga hudo poškodoval. 9. marca je trojica v sodelovanju z mladoletnikom v Šaleku fizično grozila predstavnikom mestnega redarstva, z grožnjami pa so nadaljevali tudi preko družabnih omrežij. Policija je v tem postopku 21-letniku zasegla nož.

Trojica je z nasiljem nadaljevala 13.marca, ko je s palicami in nožem grozila občanki, ki je bila s hčerko na sprehodu. Pri tem so grozili še dvema moškima, ki sta želela občanko zaščititi, oba so s pestmi tudi poškodovali. V tem postopku so policisti pri enem od napadalcev našli prirejeno plastično kartico z bodalo, s katero je storilec v postopku policista tudi poškodoval.

Policisti so zoper trojico ukrepali še v devetnajstih primeriih zaradi kršitev Zakona o
nalezljivih boleznih, osemkrat zaradi kršitev Zakona o orožju ter trikrat zaradi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V tem tednu so policisti 20-letniku in obema 21-letnikoma odvzeli prostost in jih s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki jim je odredil pripor.

Gre za stare znace policije, saj so oba 21-letnika v preteklosti že obravnavali zaradi več kršitev javnega reda in miru, ter zaradi kršitev Zakona o orožju ter zaradi Zakona o
proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. 20-letnik je bil po podatki policije v preteklosti obsojen zaradi kaznivih dejanj tatvin in prikrivanja. Poleg tega so ga kazensko ovadili še zaradi tatvin vozil, kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, groženj, nasilništva ter napada na uradno osebo.

Uredništvo