Policisti prijeli enega osumljenca brutalnega ropa na Frankolovem lani maja

Slika je simbolična. (Foto: pixabay.com)

Dobro leto potem, ko se je na Frankolovem v noči iz 18. na 19. maj zgodil nasilni rop, so policisti prijeli enega od osumljencev. Maja lani so namreč najmanj trije zamaskirani moški pred hišo najprej onesposobili varnostne kamere nato so vlomili v hišo in v spalnici grobo napadli lastnika, ju zvezali z vezicami in lepilnim trakom ter temeljito preiskali prostore.

V ropu so ukradli  več gotovine in zlatnine, prenosni računalnik in fotoaparat ter osebno
vozilo, s katerim so se odpeljali s kraja. Ko sta se lastnika uspela rešiti je lastnica stekla do soseda in ga prosila, da o ropu obvesti policijo.

Vozilo, ki so ga roparji uporabili pri begu,so nekaj dni po ropu na podlagi podatkov očana našli na območju Trojan in ga vrnili lastnikom. Policisti so v dosedanji preiskavi ugotovili, da so storilci rop izvedli na izredno premišljen, brutalen in nasilen način ter so oškodovance premišljeno izbrali in se naj dobro pripravili.

Z zbiranjem obvestil in ostalimi preiskovalnimi dejanji so policisti še ugotovili, da je v ropu sodeloval 42-letni moški doma z območja Kopra, z začasnim bivališčem na območju Ljubljane, ki mu bila konec prejšnjega tedna odvzeta prostost in je bil pridržan. Policisti soradi suma storitve kaznivega dejanja rop, po prvem in drugem odstavku 206. člena Kazenskega zakonika-1, 42-letnika privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper osumljenca odredil pripor.

V izjavi za javnost so na Policijski upravi Celje zapisali še, da so 42-letnega storileca policisti v preteklosti že obravnavali in je bil že tudi obsojen zaradi kaznivega dejanja nasilništva, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, lahke telesne poškodbe, grdega ravnanja, neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, preprečiteve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, izsiljevanja in velike tatvina. Tokrat mu za storjeno kaznivo dejanje grozi do 15 let zaporne kazni.

Policisti s preiskavo in iskanjem ostalih osumljenih nadaljujejo.

Vir: Policijska uprava Celje