Policisti prosijo očividce včerajšnje prometne nesreče v Celju za pomoč pri razjasnitvi okoliščin

Foto: moja-dolenjska.si

Celje, 5. marca 2021 – S Policijske uprave Celje so sporočili, da so včeraj nekaj minut čez 15. uro v križišču Bežigrajske ceste in izvozne ceste iz garažne hiše Citycentra, obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega vozila. Zaradi različnih si izjav udeležencev prometne nesreče policisti vse očividce prosijo za dodatne informacije.

Po podatkih policije voznik osebnega vozila navaja, da je do nesreče prišlo, ko je ta pripeljal po izvozni cesti iz garažne hiše Citycentra in vozil proti Bežigrajski cesti. Ko je pripeljal do Bežigrajske ceste, naj bi ustavil pred prehodom za pešce in kolesarje ter pred seboj na kolesarski stezi zagledal kolesarja, ki je po pravilni strani pripeljal z njegove leve strani v smeri Mariborske ceste. Voznik naj bi vozilo ustavil, kolesar pa naj bi med gledanjem nazaj padel preko krmila.

Kolesar je navedel, da naj bi se padec zgodil, ko se je umikal vozniku osebnega avtomobila. Ob padcu je voznik nemudoma pristopil k kolesarju mu pomagal z vozišča na hodnik za pešce in z vozišča umaknil svoje vozila. Kolesarja so z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Zaradi nasprotujočih izjav udeležencev policisti prosijo vse očividce za pomoč pri razjasnitvi prometne nesreče. Podatke lahko očividci sporočijo na telefonsko številko Postaje prometne policije Celje (03) 57 27 800, na telefonsko številko 113 oziroma anonimno številko policije 080 12 00.

M.I.