Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so v današnjem triurnem nadzoru cestnega prometa na celotnem območju Policijske uprave Celje izvedli poostren nadzor prometa s poudarkom na varnosti pešcev v cestnem prometu, uporabi varnostnih pasov in otroških sedežev ter uporabi mobilnih telefonov med vožnjo.

Nadzor je trajal tri ure, v času tega nadzora so zaznali 120 prekrškov, od tega tega  36 prekrškov zaradi uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, 43 prekrškov zaradi neuporabe  varnostnih  pasov  in otroških varnostnih sedežev,  36 prekrškov pešcev in 5 prekrškov voznikov do pešcev.

Včeraj pa so poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev hitrosti izvedli na relaciji Celje – Laško – Rimske Toplice -Zidani  Most  –  Radeče – Vrhovo. Nadzor je potekal po metodologiji VERIGA, kar  pomeni,  da  so  na tej relaciji hitrost preverjali z več zaporednimi radarski kontrolami. Zaznali so 43 kršitev hitrosti.

Na območju Policijske uprave Celje so v lanskem letu sicer beležili sicer izboljšanje stanja prometne varnosti. V  prometnih nesrečah je umrlo 13 ljudi,  leto  prej  18.  Tudi  število prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami  je  bilo   lani  malenkost manjše kot v letu 2017. Lani se je v prometnih nesrečah hudo poškodovalo 163 udeležencev, predlani pa trije več.

Na Policijski upravi Celje še poudarjajo, da je vsak poškodovan udeleženec v cestnem prometu, da o mrtvih ne govorijo, preveč. Zato bodo na območju Policijske uprave Celje podobne poostrene nadzore kot v zadnjih dveh dneh, redno izvajali na celotnem našem območju  in  skušali  s tem povečati prometno kulturo ter zmanjšati število prekrškov in posledično prometnih nesreč.

M.I.