Policisti v Rogaški Slatini odkrili 34-letnika osumljenega večih vlomov v stanovanjske objekte

Foto: pixabay.com

Policisti so v zadnjih mesecih na območju Rogaške Slatine obravnavali več vlomov v stanovanjske objekte. Zaradi teh dejstev so v zadnjem obdobju opravili več poostrenih nadzorov na tem območju.

Konec oktobra, je pri poostrenem nadzoru policist Policijske postaje Rogaška Slatina, v civilnih oblačilih, na Partizanski ulici v samem mestu, opazil štiri moške in nameraval z njimi opraviti identifikacijski postopek. Pri tem so ga moški napadli. Policist se je uspel ubraniti in pri tem je enega napadalca celo pridržal, ostali trije so pobegnili. Pri prerivanju je moški policista tudi lažje poškodoval. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da storilec prihaja z območja Policijske uprave Novo mesto in je bil v preteklosti že pravnomočno obsojen zaradi storitve kaznivih dejanj velike tatvine.

Pri ogledu okolice kraja, kjer je bil pridržan 34-letnik so policisti ugotovili, da je bilo v neposredni bližini vlomljeno v stanovanjsko hišo. Z zbiranjem obvestil in drugimi preiskovalnimi dejanji so policisti ugotovili tudi, da je v hišo vlomil 34-letnik, v sodelovanju z neznanimi storilci. Osumljenca sumijo še več kaznivih dejanj velikih tatvin na širšem območju Policijske uprave Celje.

Policisti so zoper 34-letnika podali kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni usebi in velike tatvine. Osumljenca so privedli tudi k preiskovalnemu sodniku, ki ga je po zaslišanju izpustil na prostost.

M.I.