Policisti včeraj obravnavali vinjenega voznika tovornega vozila in voznika osebnega vozila, katerega so morali pridržati

Na področju cestnega prometa so včeraj policisti Policijske uprave Celje obravnavali tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in eno  prometno nesrečo v kateri je nastala materialna škoda na vozilih.  Na Babnem so morali že v jutranjih urah celjski policisti zaseči vozilo, ker je voznik le-tega upravljal pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja. Kršitelj je med postopkom žalil policiste in se nedostojno vedel, zaradi česar so policisti odredili pridržanje.
Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so policisti zasegli osebno vozilo, ker ga je upravljal voznik brez vozniškega dovoljenja. Na Mejnem prehodu Bistrica ob Sotli so včeraj dopoldne pri kontroli 45-letnega hrvaškega voznika, ki je želel vstopiti v Slovenijo policisti ugotovili, da le-ta vozi pod vplivom alkohola. Vozniku so odredili alkotest, ki je pokazal 0,64 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V hitrem postopku mu je sodnica izrekla globo v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Voznik je moral poravnati tudi stroške postopka.
Včeraj ponoči  je bilo na Teharski cesti v Celju  vlomljeno v parkomat. Storilec iz njega ni odnesel ničesar, ker v njem ni bilo denarja, vendar je s poškodovanjem parkomata lastnikom povzročil za približno 1000 evrov škode. V Vinski Gori je neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila ukradel tri akumulatorje.  Ravenski policisti so včeraj obravnavali požar v gostinskem lokalu, kjer je zagorelo zaradi ogorkov, vrženih v smeti. V požaru je nastala manjša materialna škoda. Zaradi kršenja javnega reda in miru so morali policisti včeraj ukrepati v dveh primerih.
 
M.I.