Policisti z območja Radelj ob Dravi našli prostor, prilagojen za gojenje konoplje

Foto: Policijska uprava Celje

V tem tednu so policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi pri 52-letnemu moškemu, ki prihaja iz območja Upravne enote Radlje ob Dravi našli prostor, prilagojen za gojenje konoplje.  Pri hišni preiskavi, ki so jo izvedli pri 52-letniku so našli in zasegli več pripomočkov za gojenje konoplje. Tako so našli svetilke, naprave za prezračevanje in drugo. Pri preiskavi so našli in zasegli tudi pol kilograma posušene konoplje, pripravljene za nadaljnjo prodajo in 39 sadik konoplje, visoke od 40 do 70 centimetrov.
Zoper 52-letnika bodo policisti podali ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika.

https://cp3.hosterdam.com:2096/cpsess6605437915/3rdparty/roundcube/?_task=mail&_mbox=INBOX&_uid=156&_part=3&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1
Foto: Policijska uprava Celje

Prav tako so policisti Policijske uprave Radlje ob Dravi v tem tednu obravnavali kaznivo dejanje omogočanja uživanja prepovedanih drog in nedovoljenih stvari v športu po 187. členu Kazenskega zakonika-1. Kaznivo dejanje je storil mladoletnik, ki prihaja iz območja Upravne enote Radlje ob Dravi. Slednjega so policisti obravnavali tudi zaradi sumov kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, zaradi česar ga bodo prav tako kazensko ovadili.
DSC_0407.JPG
Foto: Policijska uprava Celje

M.I.