Policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje in drugih kaznivih dejanj pridržali 21-letnika!

Foto: moja-dolenjska.si

Kot smo že poročali so včeraj, med 8.20 in 9. uro, policisti ustavljali voznika osebnega vozila VW Passat, karavan, srebne barve, celjskega registrskega območja, s tablicami,
ki pripadajo drugemu vozilu. Voznik je z vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu in na znake policistov ni ustavil. Voznika so zaradi več prekrškov poskušali ustaviti na relaciji Šentvid pri Grobelnem, Grobelno, Gorica pri Slivnici, Loka, Prevorje in v več drugih krajih na Kozjanskem. Okoli devete ure jim ga je uspelo ustaviti v Lopaci, kjer so mu odvzeli prostost.

21-letni voznik, doma s šentjurskega območja, sicer stari znanec policije, je med postopkom napadel policiste.

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in suma storitve več tatvin, so ga policisti pridržali in ga bodo kazensko ovadili.

21-letnika so policisti v preteklosti že dvakrat ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje in sicer leta 2014 in januarja letos. Nasploh je zaradi pogoste objestne vožnje in hujših prekrškov nevaren v prometu.

Policisti so kršitelja že večkrat obravnavali zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, z ukradenimi registrskimi tablicami in nasploh zaradi več hujših cestno prometnih prekrškov, kjer je ogrožal sebe in druge udeležence cestnega prometa. Večkrat so mu zasegli vozila. Januarja letos so ga obravnavali tudi zaradi povzročitve prometne nesreče s pobegom. Tudi v tem primeru je bežal pred policisti, nevarno vozil, med drugim tudi po pločniku.

21-letnika so že v času, ko je bil še mladoleten obravnavali zaradi več tatvin, velikih tatvin, vlomov, nasilja v družini, ponarejanja listini in drugih kaznivih dejanj. Zaradi več tatvin so ga obravnavali tudi v zadnjih letih.

Trenutno ga poleg suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi obravnavajo še zaradi več tatvin, med drugim tatvine štirikolesnika, motornega kolesa ter več različnega orodja.

M.I.