Politolog Haček mnenja, da Gale v primeru postopka izbire novega direktorja blagovnih rezerv navaja neumnosti

Miro Haček. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Mirko Mayer)

Vlada je včeraj za novega direktorja Zavoda za blagovne rezerve imenovala Andreja Kužnerja. Pri tem je N1 Slovenija poročala, da naj bi vlada Janeza Janše odločitev sprejela, ker se ji je mudilo zaradi iztekajočega mandata in ker naj bi bil med prijavljenimi tudi Ivan Gale. Gale je za omenjeni medij potezo vlade označil za nepotizem in klientelizem, politolog dr. Miro Haček pa je takšne navedbe oziroma argumentacijo Galeta označil za neumnosti.

Ivan Gale se je že dopoldne na socialnem omrežju objavil, da je imel razgovor na Zavodu za blagovne rezerve in da naj bi se po njegovem vladi Janeza Janše mudilo z imenovanjem novega direktorja. Novico, da je vlada za novi štiriletni mandat imenovala Andreja Kužnerja je Gale komentiral z besedami: “Gre za nepotizem in klientelizem v najčistejši obliki.”

Navedbe Galeta, ki jih je povzela N1 Slovenija je na socialnem omrežju pojasnil politolog dr. Miro Haček. “Postopek izbire direktorja se je začel 29.aprila. Takrat je imela vlada še polna pooblastila. Kar pomeni, da lahko vlada začeti postopek zaključi tudi, če opravlja zgolj tekoče posle. Gale govori neumnosti. Kot ponavadi,” je bil odziv Mira Hačka na omenjene navedbe Ivana Galeta.

Vir: N1 Slovenija in Twitter