Politolog Miro Haček mnenja, da Matjaža Hana čaka velik izziv, saj iz resorja, ki ga prevzema malo ali nič ne ve in ponuja samo ideološke prebliske

Foto: YouTube in Twitter

Na N1 so se z bodočim novim ministrom za gospodarstvo Matjažem Hanom pogovarjali o izzivih, ki ga čakajo na omenjenem ministrstvu. Največ prahu je dvignila izjava Hana, da ljudje, ki imajo šest tisoč evrov plače ne potrebujejo 12 tisoč evrov. Največ ljudi je to zmotilo predvsem v luči tega, da gre v primeru Hana za enega najbogatejših poslancev v Sloveniji.

Kljub vsemu to ni edina zadeva, ki bi naj Hana “ovirala” pri njegovem vodenju resornega ministra. Politolog dr. Miro Haček je namreč mnenja, da Matjaž Han zelo malo ali pa skoraj nič ne ve o resorju, ki ga prevzema in ljudem ponuja samo ideološke prebliske. “Iz tega intervjuja sledi predvsem sklep, da g. Hana čaka precej velik in težek izziv, saj o precej stvareh iz resorja, ki ga prevzema, malo ali nič ne ve in ponuja zgolj svoje (ideološke) prebliske,” je zapisal dr. Haček o intervjuju, ki ga je za N1 podal Matjaž Han.

V intervjuju je Matjaž Han dejansko tudi potrdil strahove, ki jih imajo tako podjetniki in gospodarstveniki, kot ljudje, ki so s svojimi žulji ustvarili premoženje. Han namreč zagovarja dejstvo, da bi morala država oziroma nova vlada uvesti nepremičninski davek.

Vir: Twitter