V teh dneh se še vedno kadi iz požarnih odpadkov v vasi Brecljevo pri Šmarju pri Jelšah. Po poročanju spletnega portala Novi tednik je v sredo zvečer samovžig v notranjosti valjastih bal sena povzročil uničujoč požar hleva ter gospodarskega poslopja. Glede nastale škode so ocene različne, škoda pa vsekakor presega več sto tisoč evrov.

Kot poroča Novi tednik so nad nesrečo, ki je zadela Guzejeve, ljudje še vedno pretreseni. V gozdu zadnje dni iščejo pobezljano govedo, pogrešajo še vedno štiri telice. V kratkem času je 60 metrov dolg ter 15 metrov širok objekt zoglenel. Gospodar Jože je povedal, da je šlo 35 let dela v pepel, mlekovod, delavnica, škropilnik, puhalnik, prikolica, vse orodje. Pozno v noč je gasilo 128 gasilcev iz Šmarja pri Jelšah, Zibike, Mestinja, Šentvida pri Grobelnem, Pristave pri Mestinju, Kristan vrha, Sladke Gore ter Svetega Štefana.

Največ gospodarju pomeni hitra pomoč sosedov, zaradi katere so razen ene krave uspeli rešiti vse živali, bo pa za naprej težko, stavba ni bila zavarovana. Poudaril je, da mu upanje ter vero ohranja njegov vnuček, ki s srcem in dušo živi za kmetijo. Toča mu je klestila po vinogradu prejšnji teden, pred dvema letoma ga je skoraj ugonobil bik. Povedal je, da je v življenju preživel že marsikaj, vendar tako potrt še ni bil in bo zato hvaležen za vsako pomoč. Družini je na pomoč prizadeti družini priskočila tudi Občina Šmarje pri Jelšah, za pomoč družini Guzej so pri tamkajšnjem Rdečem križu odprli tudi poseben račun, poroča Novi tednik.

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Šmarje pri Jelšah
Celjska cesta 6
3240 Šmarje pri Jelšah
TRR: SI56 6100 0001 6073 732
Sklic: SI00 10072019
BIC banke: HDELSI22
Koda namena: CHAR
s pripisom »POŽAR GUZEJ«

 

Vir: nt-rc.si