Natalija Veternik Škorjanec iz Zabukovice se je znašla v težki zdravstveni in finančni situaciji, ki traja že leta in se še poslabšuje. Zdravstveno stanje 30-letnice je že od rojstva in kasneje kot mladoletnice zaznamovano s kroničnimi težavami – prirojeno srčno napako, trajnimi spremembami na hrbtenici, astmo, migrenami ter povišanim krvnim tlakom in utripom. Zaradi tega je tudi težko zaposljiva. Vsaka zaposlitev se konča tako, da ne opravi zdravniškega pregleda. Pristojna komisija je ugotovila trajno zelo omejeno možnost za zaposlitev.

 

V hiši živi sama in mora preživeti samo s socialno podporo. Hiša je zelo stara, brez temeljev, zvezana z železno konstrukcijo (železne vrvi), popolnoma dotrajano streho, okni in tlemi. Po oceni statika izpred več deset let ni primerna za obnovo. Pred 30-imi leti so zgradili gospodarsko poslopje, ki je v neobdelanem stanju, brez oken in vode ter z dotrajano streho. Gospodarsko poslopje bi bilo bivalno samo z obnovo. Tekoča in nujna vzdrževalna dela na hiši so vse bolj obsežna, dražja in včasih celo neizvedljiva.

Natalijino zdravstveno stanje se samo slabša, obiskom pri specialistih ni videti konca in tako je tudi zaposlitev skoraj nemogoča. Hiša je komaj primerna za bivanje, sama pa ne zmore spremeniti obstoječe situacije. Preurediti želi gospodarsko poslopje, ker je hiša primerna le za rušenje. Zato se za pomoč obrača na podjetja in posameznike; prosi vas, da donirate finančna sredstva na TRR žalskega območnega združenja Rdečega križa:

koda namena: CHAR

namen: Pomagajmo Nataliji

TRR: SI56 1010 0005 5598 261

referenca: SI00 2021

naziv: RKS – OZ Žalec, Hmeljarska ulica 3, 3310 Žalec

V Rdečem križu Slovenije – Območnem združenju Žalec bodo vsa zbrana sredstva namenili plačilu računov za obnovo Natalijinega doma. O poteku akcije bodo javnost seznanjali preko fb-strani. Humanitarna akcija zbiranja finančnih prispevkov traja do 30. junija letos.

Vir: Občina Žalec

Uredništvo