POMAGAJMO: Občina Šmarje pri Jelšah vzpostavlja psihološko pomoč za občane in pomoč za oskrbo starejših z nujnimi živili

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

V občini Šmarje pri Jelšah se zavedajo težke situacije v teh trenutkih zato posebno pozornost namenjajo vsem, ki potrebujejo kakršnokoli obliko pomoči. Občinski štab civilne zaščite je zato že vzpostavil psihološko pomoč za občane. Psihologinjo Špelo Rožman lahko pokličete na številko 031 620 542.

Za oskrbo starejših z najnujnejšimi živili, zdravili in podobno lahko pokličete na telefonsko številko 041 627 983, Tanja Šeligo Drame.

Starejši lahko pokličejo tudi, če želije pridobiti dodatna pojasnila o koronavirusu. Za dostavo živil in zdravil starejšim občanom bodo poskrbeli prostovoljci, prevoze bodo opravili z vozilom Prostofer.

Za konec so še zapisali, da se zavedajo, da starejši, ki jim je to sporočilo namenjeno, nimajo dostopa do sodobnih oblik komunikacije, zato prosijo za pomoč vse, ki jih spremljate po tej poti. Če poznajo starejše v svojem okolju, da jim pomagajo.

Stopimo skupaj, pomagajmo drug drugemu.

M.I.