POMOČ: Občina Polzela zbira sredstva za obnovo v požaru uničene hiše Janeza Tanjška

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

Polzela, 30. januar 2021 – V sredo, 20. 1. 2021,  nekaj čez pol peto uro popoldan je v Andražu nad Polzelo zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše lastnika Janeza Tajnška. Požar je popolnoma uničil spodnje bivalne prostore stanovanjske hiše, v požaru je namreč zgorela vsa oprema in celoten inventar.

Gasilci PGD Andraž nad Polzelo, Polzela in Ločica ob Savinji so ogenj pravočasno pogasili in  s tem rešili ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci so tudi zavarovali kraj dogodka, izmerili vsebnost plinov in iz hiše odstranili ožgan inventar.

Osebe, ki je bivala v hiši v času požara ni bilo doma, sedaj je trenutno nastanjena pri sorodnikih.Da bo v hiši ponovno mogoče živeti bo potrebnih kar nekaj finančnih sredstev. v ta namen Občina Polzela naproša vse, da priskočijo na pomoč v okviru svojih zmožnosti. Lastnik v tem trenutku potrebuje vse kar omogoča človeka dostojno življenje: celotno kuhinjo vključno z drobnim inventarjem, gospodinjske aparate, kopalniško opremo, omare, spalnico.

Zbiranje pomoči bo potekalo do 19. 2. 2021. Vse informacije je mogoče dobiti pri Roku Železniku na tel. št.  041 325 700 ali na elektronskem naslovu: [email protected].  Občina Polzela pa je odprla poseben bančni račun, na katerem bo zbirala denar za obnovo stanovanjske hiše Tajnšek. Nakazilo donacij za Janeza Tajnška zbiramjo na redni račun občine SI56 0137 3010 0004 520

Obvezen sklic:

–          Sklic za fizične osebe:  SI00 7301

–          Sklic za pravne osebe:  SI00 7300

Namen nakazila: Donacija Tajnšek

M.I.