Ponosni naslednik Zveze Komunistov Marko Koprivc si želi razstrupljati Slovenijo. Po mnenju sociologa gre za zelo nevaren političen in medijski diskurz.

Foto: Nova24TV

Marko Koprivc (SD), ki se razglaša za ponosnega naslednika komunistov je izjavil: “Slovenijo bo potrebno razstrupiti”. Ob tej izjavi je zaskrbljenost izrazil sociolog dr. Borut Rončević: “Ko o ‘razstrupljanju’ Slovenije razlaga ponosni naslednik stranke, ki je v izvensodnih pobojih likvidirala moške, ženske, otroke, starce, kmete, intelektualce, obrtnike… Naj se strašljivost mračnih napovedi usede, v opozorilo in globok razmislek. Varno prihodnost!.”

Foto: Twitter

S tem, ko je Koprivc Social demokrate razglasil za “ponosne naslednike Zveze komunistov”, je izkazal tudi posebno čast vsemu, kar se povezuje z nekdanjimi totalitarnimi oblastniki. To kaže tudi klanjanje Borisu Kidriču z njihove strani in kot smo nedavno videli v državnem zboru, da ne obsodijo vseh totalitarnih režimov.

Rončević je tako tudi mnenja: “Posebej zaskrbljujoče z vidika razvoja političnega diskurza pa je, da je novinar, ki zastavlja vprašanja, morda celo še bolj prepričan kot radikalni levičarski poslanec,” in dodaja, da si večina želi živeti v normalni in povezani družbi.

V takšni družbi ni prostora za nestrpnost in prikrite grožnje, zato mora priti do deeskalacije in normalizacije političnega diskurza. Po besedah Rončeića je v tem trenutku situacija zelo nevarna. Ob tem ostaja vprašanje ali si želi Koprivc “razstrupljanja” po vzoru iz leta 1945?

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV