Ponovno zlat znak GREEN DESTINATION Rogaški Slatini

Foto: Občina Rogaška Slatina

Občina Rogaška Slatina je kot turistična destinacija na podlagi prejete visoke ocene v okviru Zelene sheme slovenskega turizma ponovno prejela znak Slovenia Green Destination GOLD.

V sporočilu za javnost so na Občini Rogaška Slatina zapisali, da so ponosni, da skupaj stopajo po poti trajnostnega razvoja turizma in pišejo zeleno zgodbo Slovenije, ki odmeva tudi v strokovnem in turističnem mednarodnem prostoru.

Partnerstvo v Zeleni shemi slovenskega turizma je dragoceno za občane, za vse turistične deležnike v Rogaški Slatini in spodbudno za širšo okolico.

Veseli jih, da smo uspešno zaključili s postopkom ponovnega ocenjevanja (znak Green destination smo prvič pridobili v letu 2018)  in verjamejo, da jim bo tudi v prihodnje Zelena shema vodilo za trajnostni razvoj destinacije.

Tudi v prihodnje bodo trajnostno razvijali turistično destinacijo Rogaška Slatina in tržili znak Slovenia Green. Zahvaljujejo se vsem deležnikom za izvedene aktivnosti in za vloženo delo pri pripravi poročila, predvsem JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina.

Občina Rogaška Slatina