Poostren nadzor prometa na območju PU Celje

Foto: Policija

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so včeraj med 10.00 in 19.00 uro na območju Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor prometa po vprašanju hitrosti, enoslednih vozil ter tovornih vozil in avtobusov.

Policisti so med nadzorom zaznali 43 kršitev zaradi prekoračitve hitrosti, 1 kršitev zaradi neuporabe varnostne čelade ter 6 kršitev v zvezi nadzora tovornih vozil in avtobusov.

Na območju Policijske uprave Celje je v letošnjem letu umrlo že 16 udeležencev prometnih nesreč, lani v istem obdobju pa 7.

Glavni vzroki prometnih nesreč so še vedno neprilagojena hitrost,nepravilna stran/smer  vožnje, izsiljevanje prednosti, prehitevanja, nepravilnosti pešcev in voznikov enoslednih vozil ter ostalih voznikov dole-teh, prav tako se je povečala problematika alkohola v cestnem prometu.

Glede na navedeno opozarjajo vse voznike in druge udeležence v cestnem prometu na strpnost v prometu ter dosledno upoštevanje vseh cestno-prometnih pravil, še posebej pred in med lepim in vročim vikendom, ki je pred nami.

Vir: PU Celje