Danes bo spremenljivo oblačno, na zahodu in jugu sprva še večinoma sončno. Predvsem popoldne in zvečer se bodo v večjem delu države pojavljale krajevne nevihte. Le ob morju bo sončno. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

Jutri bo dopoldne razmeroma sončno, popoldne pa bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj neviht. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 24 do 28, na Goriškem in ob morju okoli 30 °C.

Obeti

V petek bo vreme še nestanovitno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč.

V soboto bo sončno z nekaj jutranje megle po nižinah.

Vremenska slika

Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami in severnim Balkanom in bo tudi pri nas povzročala nestanovitno vreme s plohami in nevihtami.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v sosednjih pokrajinah Avstrije in Madžarske spremenljivo oblačno, krajevne padavine in nevihte bodo možne že v dopoldanskem času. Čez dan se bo nestanovitno vreme z nevihtami razširilo nad večino sosednjih pokrajin, le ob severnem Jadranu bo sončno in vroče.

Jutri bo dopoldne dokaj sončno, popoldne pa bo predvsem v hribovitem svetu spet nastalo nekaj krajevnih neviht.

Vir: ARSO