Poročilo Policijske uprave Celje o dogajanju za pretekli vikend

V petek, dne 23. 2. 2018 so morali policisti Policijske uprave Celje posredovati zaradi dveh požarov. Prvič so posredovali v popoldanskih urah, ko je na območju Rogaške Slatine požar v celoti uničil stanovanjsko hišo. Zagorelo je pri dimniku, k sreči v požaru ni bil nihče poškodovan. Drugič so zaradi požara policisti posredovali na območju Šentjurja, ko je v večernih urah zagorelo v priročni delavnici. Vzrok požara naj bi bil v pregreti pločevinki, ki je bila napolnjena z neznano vnetljivo snovjo. V požaru sta bili huje poškodovani dve osebi.
V soboto zjutraj so policisti na območju Nazarij obravnavali tatvino nafte, katero je neznani storilec ukradel iz petih delovnih strojev. V Celju so istega dne obravnavali vlom v gostinski lokal iz katerega je neznani storilec ukradel nekaj žganja.  V večernih urah v soboto so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Polzela, kjer pa storilec ni ničesar ukradel.
Včeraj, dne 25. 2. 2018 so policisti na Prevaljah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval 71-letni pešec. Prometna nesreča se je zgodila nekaj čez 14. uro, ko je 41-letna voznica osebnega vozila pripeljala po ulici Na produ, v naselju Prevalje, iz smeri industrijske cone proti ulici Spodnji kraj. Ker voznica hitrosti vožnje ni prilagodila razmeram na cesti, je v križišču pri zavijanju desno trčila v pešca in ga z vozilom stisnila ob levi bok kombiniranega vozila, ki je bil tam parkiran. Pri trku je 71-letni pešec utrpel hude telesne poškodbe.
M.I.