Poročilo Policijske uprave Celje za pretekli vikend

Na območju policistov celjske in koroške regije se je od petka do danes zgodilo 36 prometnih nesreč. Od tega so se štiri prometne nesreče končale z lažjimi telesnimi poškodbami, 32 pa z materialno škodo. Policisti so v tem času morali dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov zaseči vozilo.
Zaradi kršenja javnega reda in miru so morali policisti intervenirati osemkrat na javnem kraju, desetkrat pa v zasebnih prostorih. Policisti so od petka do danes obravnavali tudi kaznivo dejanje Grožnje, 7 tatvin, 4 vlome, v dveh primerih pa je prišlo do poškodovanja tuje stvari.
V Slovenj Gradcu so policisti obravnavali odtujitev starejšega neregistriranega traktorja znamke Steyer, vrednega okoli 1000 evrov. V Velenju je bilo vlomljeno v klet in iz nje odtujeno žensko gorsko kolo. Policisti policijske postaje Slovenske Konjice so opravili ogled vloma v priročno delavnico, iz katere so nepridipravi odtujili orodje v vrednosti okoli 200 evrov.
Celjski policisti so obravnavali še poskus vloma v vrtno uto. V Ravnah na Koroškem pa je bilo vlomljeno v gostinski lokal, v katerega so storilci vstopili, vendar niso nič odtujili.
M.I.