Portal Necenzurirano naj bi za oglaševanje porabil več kot je njihov prihodek

Foto: pixabay.com

Oglaševanje portala Necenzurirano je mogoče zaznati tudi na Radiu Aktual, Radio Krka in Radio 1. Kot poroča Nova24TV, so oglasna sporočila na omenjenih medijih zelo visoka, kar so prikazali tudi na podlagi cenika Radia Aktual. Pri tem so naredili izračun, da pri oglaševanju 8-krat na dan po 20 sekund pomeni 6.635 evrov. Pri tem so izpostavili, da če se omenjeni znesek pomnoži z oglaševanjem na vsem izpostavljenih radijskih postajah, to preseže prihodke, ki jih portal Necenzurirano ustvari.

Ob tem so na Nova24TV izpostavili, da se omenjeni portal oglašuje vsako uro, in to že leto in pol, kar na podlagi uradnega cenika pomeni več kot 100 tisoč evrov. Po uradno dostopnih podatkih pa naj bi podjetje Providentia d.o.o., ki je izdajatelj portala Necenzurirano v letu 2020 ustvarilo 162.994 evrov prihodkov.

Cenik Radia Aktual (Foto: posnetek zaslona)

Po izračunih Nove24TV bi moral toliko znašati samo strošek oglaševanje, kar bi lahko pomenilo, da radijske postaje za opravljanje storitve ne izdajajo računov ali pa dajejo velike popuste. Podjetje prav tako nima nobenega zaposlenega, ampak vsi delajo preko svojih s.p.-jev.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV