Poslanci in javnost že tri mesece čakajo na odgovor o številu obiskov t.i. nevladnih organizacijah in lobistov pri premierju Robertu Golobu

Foto: Twitter (Janez Janša)

Poslanska skupina SDS oziroma v njenem imenu Jelka Godec je že pred tremi meseci od kabineta predsednika vlade želela izvedeti koliko obiskov tako imenovanih nevladnih organizacij in lobistov, se je zvrstilo pri predsedniku vlade. V SDS so se odločili za takšno poizvedovanje, ker sumijo, da bi bili do takšnih obiskov upravičeni samo izbranci.

Kot je v poslanskem vprašanju izpostavila Jelka Godec je težava, ker je bilo na spletnih straneh vlade zaznati precej objav povezanih z obiski nekaterih nevladnih organizacij pri predsedniku vlade. Pri tem jih je v SDS zmotilo, da je šlo v veliki meri za nevladne organizacije, ki so odkrito simpatizirale pred volitvami s trenutno oblastjo.

Kljub temu, da je od vprašanja v katerem so v SDS želeli izvedeti koliko obiskov nevladnih organizacij in lobistov je bilo pri predsedniku vlade, minilo 3 mesece, tega tako poslanci kot javnost še nista izvedela. Ker so podobno prakso zaznali tudi v primeru ministrov, so tudi tukaj želeli pridobiti podatke, a žal jih še vedno ni.

“Če bi se ta zamuda (rok za odgovor je 30 dni) dogajala v času naše vlade, bi bilo to že dva tedna prva ali druga novica na 24ur in RTV Slovenija,” je ob tem zapisal Janez Janša.

Vir: Twitter