Poslanci Levice, LMŠ, SAB in SD prepričani, da si ne zaslužite višje plače, Zakon o dohodnini vseeno sprejet, kar pomeni višje neto plače! Gre še za en uspeh vlade!

Foto: pixabay.com

Zjutraj smo poročali, da bodo danes poslanci odločali o predlogu sprememb Zakona o dohodnini, ki med drugim prinaša tudi višje plače zaposlenih. Poslanci bi morali o zakonu glasovati že pred novim letom, vendar zaradi napovedi referenduma s strani Levice do tega ni prišlo. Po tem, ko so se v Levici ustrašili lastne pobude in predlog za razpis referenduma umaknili, so poslanci danes odločali o teh spremembah.

Tudi tokrat poslanci Levice, LMŠ, SAB in SD niso mogli mimo tega, da bi ljudem namenili višje dohodke, ampak so raje sledili svoji politizaciji in nasprotovali predlogu sprememb. Proti je glasoval tudi poslanec DeSUS Robert Polnar. Na drugi strani so poslanci SDS, NSi, Konkretno, SNS, poslanca DeSUS Branko Simonovič in Ivan Hršak ter poslanca narodnih skupnosti Filipe Žiža in Ferenc Horvat glasovali ZA ter tako s 45 glasovi proti 40 PROTI potrdili predlog sprememb Zakona o dohodnini.

S to odločitvijo so poslanci sprejeli, da se davčne stopnje do leta 2025 počasi dvigujejo, kar posledično pomeni tudi višje plače za zaposlene. Kaj takšna sprememba pomeni za vaš osebni dohodek si lahko izračunate tej povezavi.

Za konec lahko dodamo samo, da bodo volivci verjetno spoznali kdo dela za ljudi in kdo za lastne potrebe. Kako so posamezni poslanci glasovali preverite tukaj.

Uredništvo