Poslanci SDS zaradi prezira Golobove vlade do gasilcev zahtevajo izredno sejo odbora in konkretna stališča do te problematike

Andrej Kosi. (Foto: Twitter SDS)

V iztekajočem se tednu so ljubljanske ulice zaradi nezadovoljstva z osebnimi dohodki ter prezira vlade do nekaterih skupin državljanov zasedli poklicni gasilci. Medtem, ko bi na eni strani vlada za določeno skupino uslužbencev našla po 600 evrov na mesečno, na drugi strani določene skupine javnih uslužbencev prezira, še več obtožuje jih celo izsiljevanja.

Tudi v poslanski skupini SDS so mnenja, da Golobova vlada določeno skupino javnih uslužbencev, med katerimi so tudi gasilci prezira. “V Poslanski skupini SDS smo zaradi nepripravljenosti na dialog in očitnega prezira vlade Roberta Goloba do poklicnih gasilcev danes vložili zahtevo za sklic nujne seje Odbora za obrambo glede odprave plačnih nesorazmerij na področju poklicnega gasilstva, je ob sklicu seje na novinarski konferenci povedal poslanec SDS Andrej Kosi.

Kot poudarjajo v SDS je težava tudi v tem, da skoraj četrtina plačne lestvice, ki jo zasedajo poklicni gasilci zasedajo zaposleni z minimalno plačo. Uvrščeni so namreč v plačilne razrede med 24. in 28. Kosi je ob tem poudaril, da gasilci opravljajo humano in neprecenljivo delo, saj 24 ur na dan in 365 dni v letu pomagajo pri reševanju premoženja in življenja.

“V poslanski skupini SDS smo začudeni tudi na dejanjem Ministrice za javno upravo, ki se je včeraj iz protesta umaknila in s tem hotela pokazati, da se je potrebno gasilcev bati. Prav tako smo začudeni nad izjavami glede višine njihovih plač in primerjave z višino plač vzgojiteljic in pomočnic vzgojiteljic, pri čemer poudarjamo, da si tudi one zaslužijo zahvalo za opravljanje plemenitega dela in za to dostojno plačilo,” je v izjavi za javnost že poudaril Kosi.

Vir: SDS