Poslanka SDS-a Romana Tomc postala podpredsednica največje politične stranke v evropskem parlamentu

Foto: Zajem zaslona X / Romana Tomc

“Manfred Weber, ki me je povabil v svoj team in ostali poslanski kolegi vedo, da odločno zagovarjam povezovanje EPP z žlahtno desnico.” S temi besedami je Romana Tomc izrazila zahvalo za zaupanje s strani Manfreda Webra, ki je poslanko SDS imenoval za podpredsednico največje parlamentarne stranke v evropskem parlamentu.

https://x.com/RomanaTomc/status/1803426957905780944

Evropska ljudska stranka v sklopu katere deluje tudi največja slovenska opozicijska stranka je včeraj imenovala svojega predsednika in podpredsednike. Predsednik je še vedno Manfred Weber na podpredsedniško mesto pa se je sedaj povzpela tudi predstavnica Slovenije in to Romana Tomc. Kot je tudi sama zapisal gre tukaj za zaupanje, ki je izkazano s takšnim imenovanjem ter potrditev trdega dela.

Kot je še poudarila Romana Tomc to pomeni, da se bolj za žlahtno desnico še kako izplača in je bilo s tem imenovanjem tudi nagrajeno. Romana Toc je tako ena od desetih podpredsednikov, ki jih ima v evropskem parlamentu Evropska ljudska stranka. Pri tem ne gre zanemariti dejstva, da gre za največjo stranko v parlamntu, ki si nenazadnje nadeja tudi nadaljnje vodenje Evropske komisije, s svojim kandidatom.

Vir: X