Pošta Slovenije s pojasnili vse, ki so bili prepričani, da gre v primeru grozilnih pisem za umetno ustvarjanje afere, močno razočarala!

Foto: Demokracija, N.N.

Po objavi novic, da je več predstavnikov vlade med njimi tudi premier Janez Janša in poslancev prejelo grozilna pisma, so nekateri na družbenih omrežjih začeli razvijati različne teorije zarote, da do takšnih dejanj ni moglo priti.

Foto: Twitter (Jaka jr. Dolinar)

Spomnimo, da smo že včeraj poročali, da je bil med tistimi, ki ne verjamejo, da bi bila predsednik vlade Janez Janše in obrambni minister Matej Tonin lahko med prejemniki takšne pošiljke tudi poslanec SAB Marko Bandelli.

O verodostojnosti takšnega poročanja so dvomili tudi na spletnem portalu necenzurirano, kjer so navedli, da varovane osebe takšne pošiljke ne morejo prejeti. V svojem prispevku so celo zapisali, da naj bi šlo za nizkoten poskus ustvarjanja afere.

Vsi dvomljivi in zaupniki teorije zarote pa so včeraj podali odgovor na Kanalu A, kjer so navedli, da po odgovoru Pošte in neuradnih informacijah različnih virov izhaja, da so pošiljki naslovljeni na Janeza Janšo in Mateja Tonina prestregli na Pošti, kjer so ravnali skladno z veljavnimi postopki in zadevo predali pristojnim organom.

Vir: Twitter