Posvet z volivci: Solidarnostni dodatek za upokojence je bil upravičen

Foto: SDS

Vlada pod vodstvom Janeza Janše v protikoronskih paketih ni pozabila na upokojence. Upokojencem z najnižjimi pokojninami je zagotovila dva solidarnostna dodatka. V Posvetu z volivci so jih zato vprašali, ali je bila pomoč upokojencem z najnižjimi pokojninami upravičena.

V Slovenski demokratski stranki se zavedajo, da je njihovo poslanstvo služiti državljanom Republike Slovenije, zato so letos že tradicionalno organizirali Posvet z volivci, s katerim želijo pridobiti  mnenje volivcev o aktualnem dogajanju v Sloveniji. Želijo si slišati glas volivcev, da lahko na podlagi tega oblikujejo rešitve ter izboljšajo življenjski standard v Sloveniji. V letošnji akciji je sodelovalo več kot 27.000 volivcev, za kar so v SDS neizmerno hvaležni.

Solidarnosti dodatek je prejelo več kot 300.000 upokojencev z nizkimi pokojninami. Upokojenci, ki prejemajo pokojnino v višini do 510 evrov, so prejeli dva solidarnostna dodatka po 300 evrov. Skupaj so torej prejeli 600 evrov. Upokojenci, s pokojnino med 510,01 in 612 evri, so skupaj prejeli 460 evrov solidarnostnega dodatka, oz. dvakrat po 230 evrov. Solidarnostna dodatka so dobili tudi upokojenci s pokojnino med 612,01 in 714 evri. Prejeli so dvakrat po 130 evrov, torej so skupaj prejeli 260 evrov.

V tretjem vprašanju so v SDS zato vprašali, ali se volivcem zdi takšna pomoč upravičena. Da sta bila solidarnostna dodatka v času koronakrize upravičena je menilo 80 % volivcev, medtem ko se preostalih 20 % s tem ne strinja.

Vir: SDS

 

Uredništvo