Posvet z volivici: Prejšnje vlade so nesmotrno porabljale proračunski denar

Foto: SDS

Od leta 2009 do leta 2019 je bilo iz Proračuna RS za prenovo domov za starejše namenjenih 31.841.020 EUR, ob tem da v tem času ni bilo zgrajenaga nobenega doma za starejše. Za vzdrževanje in gradnjo študentskih domov je bilo v tem času namenjenih zgolj 35.672.609 EUR. Hkrati pa je 20 najbolje financiranih tako imenovanih “nevladnih organizacij”, večinoma iz naslova Metelkova 6 v Ljubljani, iz proračuna prejelo kar 70.481.020 EUR. V Posvetu z volivci je Slovensko demokratsko stranko zanimalo, ali se vam zdi takšen vrstni red financiranja ustrezen.

V Slovenski demokratski stranki si želijo naprednejšo ter razvitejšo Slovenijo, v kateri bo lahko vsak posameznik uresničil svoje potenciale ter dobro živel. Da bi njihov program ter rešitve še bolj približali državljankam in državljanom, so letos že tradicionalno na vsa slovenska gospodinjstva poslali Posvet z volivci, v katerem so anketirance prosili za mnenje o aktualnih temah in dogajanju. Prejeli so več kot 27.000 odgovorov, za kar se Slovenska demokratska stranka iskreno zahvaljuje, saj  bodo rezultati posveta pomagali pri prihodnjih odločitvah.

V sedmem vprašanju Posveta z volivci so anketirance prosili za mnenje o porabi davkoplačevalskega denarja v preteklosti. Slovensko demokratsko stranko je zanimalo ali se  zdi anketirancem pravilno, da je, medtem ko je bilo za prenovo domov za starejše namenjenih 31.841.020 EUR in za gradnjo študentskih domov zgolj 35.672.609 EUR, bilo za 20 najbolje financiranih “nevladnih organizacij” namenjeno kar 70.481.020 EUR. Da je takšen vrstni red financiranja škandalozen,  meni 60 % anketirancev, 34 % anketirancev pa pravi, da je neustrezen. S takšnim vrstnim redom financiranja se strinja 6 % anketirancev.

Vir: SDS

Uredništvo