Povezovalna lista SDS – SLS velika zmagovalka evropskih volitev 2019!

Povezovanje na desnici se je izkazalo za zelo uspešno. Tako je na letošnjih evropskih volitvah, skupna lista SDS – SLS postala velika zmagovalka s prejetimi 123.542 glasovi oziroma 26,46 %. Tako bodo iz omenjene liste v Evropskem parlamentu sedeli trije poslanci: Romana Tomc, dr. Milan Zver in Franc Bogovič.

Volilna udeležba na tokratnih volitvah je bila do 23.10 ure 28,13 %, ko je svoj glas oddalo 479.503 volivcev in volivk. Tokratna volilna udeležba je bila za 4,5 % točke višja od leta 2014. Najvišja udeležba je bila v volilnem okraju Ljubljana Vič – Rudnik III, kjer je glasovalo 36,67 % vseh volilnih upravičencev. Najmanj volivcev in volivk se je tokratnih volitev udeležilo v volilnem okraju Celje II, kjer glasovalo 21,01 % vseh upravičencev.

Največ poslancev v tokratni sklic Evropskega parlamenta bo prispevala skupna lista SDS – SLS, ki bo imela 3 poslance in vsi trije so že dosedanji evropski poslanci. Tokratna lista SDS – SLS je prejela več kot 24 tisoč glasov kot na predhodnih evropskih volitvah, zato je velika zmagovalka tokratnih evropskih volitev.

S tem so volivci in volivke dokazali, da se jim gre za ohranjanje vrednot, na katerih je nastala Evropa  leta 1950 in si želijo proevropske politike.

M.I.