Požar popolnoma uničil dve mansardni stanovanji in povzročil za 100.000 evrov škode

Foto: Gasilska zveza Žalec

Včeraj je malo pred 11. uro zagorel stanovanjski objekt pri Žalcu. V požaru je nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode.

Požar je zajel večjo stanovanjsko hišo v Migojnicah v občini Žalec in popolnoma uničil dve mansardni stanovanji in močno poškodoval stanovanji v spodnji etaži, so sporočili iz Policijske uprave Celje. Policisti so tujo krivdo za nastanek požara izključili, v požaru pa je nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode. Prve ugotovitve tako kažejo, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi.

Foto: Gasilska zveza Žalec

S požarom so se spopadli gasilci PGD Griže, Zabukovica, Vrbje, Ponikva pri Žalcu, Žalec in Gotovlje. Za požarno stražo so poskrbeli gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini. Tiskovni predstavnik Gasilske zveze Žalec Tadej Zupan, je v intervenciji sodelovalo kar 54 gasilcev z 13 gasilskimi enotami ter da sta v bili v požaru uničeni obe stanovanji v mansardnem delu. Potrdil je tudi, da zaradi odpravljanja posledic sta za bivanje neprimerni tudi dve stanovanji v pritličju. Tri družine so sprejeli svojci, eno družino pa so v svoj novi gasilski dom sprejeli gasilci PGD Griže.

M.I.