POZOR: Pošta Slovenija opozarja na lažna elektronska sporočila zato ne vnašajte števil svojih plačilnih kartic, če o pošiljki niste prepričani

Maribor 31. avgust 2020 – Pošta Slovenije je izdala opozorilo o ponovnem pojavu lažnega sporočila s katerim se zlorablja celotna grafična podoba njihovega podjetja. V zadnjih dneh namreč prejemniki elektronskih sporočil prejemajo lažno obvestilo, da jih čaka paket, za katerega je potrebno plačati manjši znesek poštnine (2,99 €).

Foto: Pošta Slovenije

Na Pošti Slovenije so ob tem zapisali, da gre za lažno sporočilo in prevaro ter da uporabniki teh sporočil paketa zagotovo ne bodo prejeli. Opozarjajo, da naj vsi, ki so že vnesli svoje podatke o plačilni kartici o tem obvestijo svojo banko.

Vsem uporabnikom njihovih storitev svetujejo, da  preverijo pošiljateljev elektronski naslov, praviloma sporočila niso poslana z domene posta.si. Pošta Slovenije omogoča svojim strankam, da plačajo odkupnino oz. poštnino ob prevzemu pošiljke. Te možnosti v lažnih sporočilih ni, saj je plačilo mogoče izključno s plačilno kartico!

V primeru dvomov naj uporabniki preverijo njihovo spletno storitev sledenja, kjer lahko z vnosom sprejemne številke pošiljke sami preverijo ali pošiljka v njihovem sistemu sledenja dejansko obstaja in kje je bila oddana.

M.I.