PR vlade daje občutek, da gremo po stopinjah vladnega PR Pjongjanga?

Foto: Demokracija

Že od kar je vlada Roberta Goloba nastopila svoj mandat, lahko človek večkrat dobi občutek kot, da so postali zaželeni samo medijski delavci, ki dajejo vladi ustrezno podporo. Tako je večkrat mogoče iz vrst blizu vlade slišati kako pomembni so predstavniki medijev in to ravno tisti, ki so naklonjeni vladi, saj ni želeno, da se kritizira delo vlade. Kljub vsemu je predstavnica UKOM-a na novinarski konferenci presegla vse te kriterije.

Ob zadnji uničujoči ujmi je bilo med drugim zanimivo tudi, zakaj se je predstavnica UKOM-a pojavljala v oblačilih civilne zaščite. Ob tem pa v oči bode še ena druga zadeva in sicer njena izjava na zadnji novinarski konferenci. Petra Bezjak Cirman se je sicer najprej novinarjem opravičila, ker so novinarske konference sklicane na hitro.

V nadaljevanju pa je dejala kot, da se samo na gov.si najdejo verodostojne informacije in se hkrati zahvalila novinarjem, ki naj bi prenašali prave informacije. To dejansko pomeni, da se Bezjak Cirmanovi zdijo samo tiste informacije prave, ki dajejo prav vladi in je nikakor ne kritizirajo?

Vir: Twitter