Potovanja po svetu, nastanitev v luksuznih hotelih s petimi zvezdicami in pretvarjanje, da dela. Tako nekako bi lahko opisali, delovni proces ministra za šolstvo dr. Jerneja Pikala. Primerjave s kaviarsocialisti so še kako na mestu. Minister za šolstvo se zagovarja, da ne dela nič drugače od svojih predhodnikov, edini dosežek s katerim pa se lahko pohvali v letu in pol trajajočem ministrovanju pod premierjem Marjanom Šarcem pa je to, da še vedno ni uresničil odločbe ustavnega sodišča o izenačenju financiranja javnih in zasebnih osnovnih šol, ki delujejo po istem s strani države določenem učnim načrtom.

Potovanje v Tokijo, Kjoto, Helsinki, Minsk in še bi lahko naštevali. Nočitve v hotelih s petimi zvezdicami. Vedno v spremstvu svojega šefa kabineta Tita Neubauerja, zaradi katerega so z ministrstva za šolstvo odšli vsi predstavniki za stike z javnostmi. Tako bi izgledal opis dela ministra za šolstvo, dr. Jerneja Pikala.

Samo v letu 2019 je Pikalo odšel na 22 poslovnih potovanj, povprečno od dve do tri na mesec, seveda na račun davkoplačevalcev. 5.500 evrov za Japonsko, skoraj 2.000 evrov za dva dni v Minsku, trije dnevi v newyorškem hotelu Hilton za 2.200 evrov.

 

Avtor Ivan Šokić, več lahko preberete tukaj.