Pravilno ste razumeli, Golobova vlada za preučevanje enakosti spolov namenila 10 milijonov vašega denarja!

Vrh EU in Robert Golob. (Foto: Twitter / Vlada RS)

Tako “socialne ter solidarne” vlade kot jo imamo pod Robertom Golobom Slovenija doslej še verjetno ni imela. Ker so Slovenijo prizadele uničujoče poplave in bi bilo potrebno zagotoviti denar za obnovo lastnine, je vlada davkoplačevalcem namenila solidarne sobote ter solidarnostne prispevke v obliki novih obdavčitev. V isti sapi pa sam predsednik vlade na veliko troši za letalske prevoze, prav tako pa si ministrica njegove vlade privošči zajetno potovanje v Združene države Amerike.

Vendar to še ni vse, Golobova vlada je izredno solidarna do posameznih skupin ljudi v Sloveniji. Žal pa za razliko od vlade Janeza Janše te solidarnosti niso deležni upokojenci, delavski razred in socialno ogroženi, ampak nevladne organizacije, ki prejemajo zajetne vsote davkoplačevalskega denarja. Za nameče pa se nekateri prejemniki tega denarja izredno dobro “razumejo” z ministri Golobove vlade.

Če ljudje na poplavljenih območjih čakajo na obljubljeno pomoč države, za denar ni potrebno čakati nevladnim organizacija, ki se ukvarjajo s preučevanjem enakosti spolov. Verjeli ali ne, je Golobova vlada za ta namen namenila 10 milijonov denarja, za nameček pa naj bi bili nekateri prejemniki najvišjega mogočega zneska povezani z ministrico Sanjo Ajanovič Hovnik. Dobro bi bilo, če bi si ob teh številkah vlada zastavila vprašanje, koliko hiš uničenih v poplavah bi lahko postavili za ta denar.

Vir: X