Pravljične vožnje v mesecu decembru za vas organizirajo Slovenske železnice

Foto: slo-zeleznice.si

V mesecu decembru na Slovenskih železnicah organizirajo mesec prazničnih voženj z vlaki, na katerih se bodo popeljali tudi pravljični junaki. Tako se bodo z vlakom letos popeljali tudi Božiček, pravljične vile in škratka Dežele ljudskih pravljic Bled.  Pravljični vlaki bodo letos vozili tudi v Celje in na Bled.

Tako bo Božiček vsak konec tedna potoval z muzejskim vlakom med novo Gorico in Bledom. Na potovanju se mu bosta pridružila škratka. Iz Ljubljane v Pravljično deželo Celje se bodo na vlaku potnikom pridružile pravljične vile, ki bodo zabavale otroke.

Božiček bo letos tako po Sloveniji potoval s skoraj 100 let starim muzejskim vlakom. V zadnjem tednu oziroma od 22. do 24. decembra bo potoval med Grosupljem ter Litijo. Ob vsem naštetem je pomočnik direktorja na Slovenskih železnicah Miloš Rovšnik povedal: »Veseli december pomeni tudi obiske adventnih mest, kot so Ljubljana, Zagreb, Celje, Maribor, Gradec in druga. Za te destinacije ponujamo ugodne prevoze, posebna ponudba je muzejski vlak, ki bo vozil po Sloveniji z Božičkom. Druga posebnost so prevozi s pravljičnimi vilami v Pravljično deželo v Celju«.

Zato je letošnji december pravi čas, ko lahko v družinskem krogu Slovenijo prepotujete brez skrbi in si ob vožnji z vlakom ogledate naše lepote.

M.I.