Direktorica policije Tatjane Bobnar hodi po istih stopinjah kot direktor Sove Rajko Kozmelj. Po besedah bivšega ustavnega sodnika ter sodnika za človekove pravice evropskem sodišču v Strasburgu dr. Boštjana M. Zupančiča je z onemogočenjem ogleda kršila pravila nadzora. “Vse podatke, ki jih policija ima, je KNOVS-u ali komurkoli  v izvršilni in zakonodajni veji oblasti, vključno z ministrstvom za notranje zadeve, dolžna priskrbeti,” nam je na nov zaplet med KNOVS-om in policijo povedal Zupančič.

Novo prikrivanje slovenskih represivnih organov. V osrednji vlogi prikrivanja podatkov direktorica slovenske policije Tatjana Bobnar. V preteklih dneh so se pojavili resni očitki, da bi naj del policistov kriminalistov po nalogu Damirja Črnčeca izvajal zasledovanje in vohunjenje za člani političnih strank SMC, SAB, Desus ter njihovimi družinskimi člani. “Odvetnik Pevec in jaz sva zadevo natančno obdelala v pravnem mnenju, ki je bilo objavljeno v Pravni praksi konec januarja. Zakonodajna veja oblasti ima preiskovalna pooblastila za sodno vejo oblasti ter izvršilno vejo oblasti,” svojo izjavo o najnovejšem zapletu sporoča dr. Boštjan M. Zupančič.

Policija bi nastalo situacijo hitro rešila, če bi dovolila članom KNOVS-a vpogled v podatke, ki so jih zahtevali. Vendar se je Bobnarjeva odločila drugače, in sicer, da bo preprečila neodvisni nadzor policije. Kljub temu, da bi nadzor morala dovoliti. “Ravno tako, kot ima zakonodajna veja oblasti, se pravi Komisija državnega zbora pravico poizvedovati po nepravilnostih v pravosodju in ima pravico zasliševati sodnike, tožilce in vse ostale, razen tistih, kjer so zadeve pendentne, viseče, so še v teku. Ravno tako ima pravico zakonodajne veje oblasti, komisija državnega sveta   pravico poizvesti pri policiji in jih nima nihče pravice blokirat,” nam razloži slovenska pravosodna eminenca dr. Boštjan M. Zupančič.

Avtor Luka Perš, več si lahko preberete tukaj.