Pravosodni konstrukti proti Francu Kanglerju so se sesuli v prah

Franc Kangler (vir: twitter)

“Višje sodišče v Ljubljani je zaključilo zadnji politično-policijski konstrukt “ Lutkovno gledališče MB”! Zavrnilo pritožbo SDT! “Naj bi izkoristil svoj vpliv in Mestni občini Maribor pridobil 7.4 milijonov evrov ! Kdo ju tu nor? Zaključena bo zadnja 24 ovadba,” je na Twitterju zapisal Franc Kangler in dodal še dokument iz katerega je razvidno naslednje besedilo: “Sodišče prve stopnje je ocenilo, da je videz nepristranskosti okrožnega sodnika Janeza Žirovnika okrnjen zaradi razmerja s Francem Kanglerjem, ko je bil Žirovnik zaposlen v Sovi, obdolženec pa je bil član Komisije za nadzor varnostnih služb (Knovs) ter kandidature Janeza Žirovnika za načelnika Upravne enote Maribor v času, ko je bil osumljeni Franc Kangler župan mestne občine Maribor.”

Kot poroča Nova24TV si je Kangler pregon za lutkovno gledališče, za katerega so dobili 7,5 milijonov evrov iz Evrope, toliko je bilo tudi lastnih sredstev »prislužil«, ker so mu očitali storitev kaznivega dejanja goljufije, – izkoristil naj bi svoj vpliv in MOM pridobil protipravno korist. Zdaj bo kalvarija po desetih letih končno zaključena. Državni sekretar je pojasnil: “Specializirano državno tožilstvo se je pritožilo nad odločitvijo Okrožnega sodišča v Ljubljani; višje sodišče je vse zavrnilo in dalo meni prav – tako da se sedaj le še čaka, na kakšen način bo zgodba zaključena, možno je, da bo tožilstvo odstopilo ali pa bo zaključila sodnica. Po desetih letih je tudi zadnja zgodba našla resnico in pravico.”

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler je bil žrtev številnih zmontiranih sodnih procesov, vendar so posledice nepopravljive ter puščajo temen pečat na poklicni poti in življenju Kanglerja. Kangler je povedal: “Kriminalisti so obrnili glave in z enako vsebino odšli k drugemu sodniku, Žirovniku. Sodniku, ki je bil bivši agent Udbe, ki je bil namestnik direktorja Sove, sodniku, ki sem ga kot bivši poslanec enajst let nadziral, njega in njegovo delo in se z njim tudi kdaj sporekel. Šlo je za čisti politični obračun.”

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV