Pravosodni policisti pri pregledu paketa našil konopljo ter tako pričeli akcijo, v kateri je bilo kasneje zaseženih 90 kilogramov te substance

Foto: Policijska postaja Celje

V začetku januarja so pravosodni policisti iz celjskih zaporov, policiste obvestili, da so pri pregledu paketa, ki ga je od domačih dobil eden od pripornikov, našli manjše paketke. Paketki so bili v ovoju čokolade in pravosodni policisti so posumili, da gre za prepovedano drogo. Z analizo je bilo dokazano, da je šlo za prepovedano drogo konopljo.

Policisti Policijske postaje Celje so pričeli z zbiranjem obvestil na podlagi katerih so na Okrožno državno tožilstvo v Celju podali pobudo za izvedbo hišne preiskave. Na podlagi le-te so včeraj na območju Rogaške Slatine izvedli hišno preiskavo stanovanjske hiše in pripadajočih objektov.

Na kraju so našli dobrih 90 kilogramov posušene konoplje in okoli 60 ml smolnate snovi za katero sumijo, da vsebuje THC. Po vseh zbranih obvestilih bodo na Okrožno državno tožilstvo v Celju podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Foto: Policijska postaja Celje

M.I.