Prebivalci Sedraža in Rečice bogatejši za nova defibrilatorja

Foto: Občina Laško

V torek, 13. novembra je bil v Sedražu namenu predan novi javno dostopni avtomatski defibrilator AED, ki je namenjen za pomoč ljudem pri ohranjanju življenja. Ob predaji je bil prisoten tudi diplomirani zdravstvenik Tomaž Kavzer iz ZD Laško, ki je obiskovalce nasplošno seznanil s temeljni postopki oživljanja in uporabo defibrilatorja. Tomaž Kavzer je tudi licencirani predavatelj prve pomoči. Dogodka so se udeležili župan Franci Zdolšek, predsednica Krajevne organizacije RK Sedraž Danica Debelak, predsednica KS Sedraž Jožica Miša Alešovec ter sekretar Območnega združenja RK Laško Vlado Marot. Defibrilator je nameščen na stavbi Gasilskega doma Sedraž.

Dva dni kasneje, 15. novembra so defibrilator dobili tudi krajani Rečice. V Rečici je defibrilator nameščen na Sindikalnem domu Huda jama. V Rečici je delovanje defibrilatorja predstavil zdravstveni tehnik Boris Ojsteršek, ki je vsem pokazal kako je potrebno z napravo delovati in kako izvesti temeljni postopek oživljanja. Vse zbrane so nagovorili predsednica Krajevne organizacije RK Rečica Marija Šmauc, predsednik Krajevne skupnosti Rečica Matjaž Pikl in župan občine Laško Franc Zdolšek.

V Rečici so pripravili tudi kulturni program v katerem sta nastopila člana KUD Lipa Rečica, Klara kovač s flavto in Nik Gradič s harmoniko.

M.I.