Precedens, ki ga lahko vidite samo v Sloveniji!? Občani po zaslugi “župana” s kar šestimi podžupani, a brez osebnega zdravnika

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Uroš Leva)

Kljub temu, da so občani Ljubljane Zoranu Jankoviču namenili nov mandat in se le ta rad hvali kako vodi najlepše mesto v Evropi, na področju zdravstva v mestu le ni vse tako kot bi moralo biti v zdravi demokraciji. Kar je pri tem še bolj zanimivo oziroma bolje rečeno nenavadno je to, da ima mesto po odločitvi župana kar šest podžupanov, a ob tem ljudje ostajajo brez osebnega zdravnika.

Da je stanje v Ljubljani na področju osebnega zdravstva alarmantno je pred časom opozoril sam minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. vendar je ob tem kar pred kamerami priznal, da mu je ljubljanski župan naročil, da se ne sme vmešavati v ZD Ljubljana in tamkajšnjo direktorico in to kljub temu, da je s tem povezano veliko število ljudi z izbiro osebnega zdravnika.

So pa na drugi strani občani Ljubljane “bogatejši” za kar šest podžupanov, ki si jih je izbral Zoran Janković. Vendar je glede na izjave samega ministra o načinu vpliva na ZD Ljubljana zanimivo, kakšno korist bodo za osebno zdravstvo pri tem imeli občani. “Prebivalci katerega mesta imajo šest podžupanov, nimajo pa osebnega zdravnika?”, je retorično vprašanje ob tem zastavil tudi Tomaž Štih.