Pred državnim zborom znova protestniki z grožnjami poslancem, le-ti danes glasujejo o predlogu zakona o nalezljivih boleznih: Nikoli več si ne boste upali stopiti pred ljudi

Množica že zjutraj zbrana, da popljuva poslance? (foto: bralec Nova24tv)

“Kam se boste skrili pred narodom, če jim boste jutri izglasovali nacistični zakon? Novi ZNB je zakon terorja, zakon uničenja. Našli vas bomo, vsakega, ki bo glasoval za ta nacistični zakon strahovlade, ga bomo našli. Nikoli več si ne boste upali stopiti pred ljudi,” je zagrozila Mateja Stržinar, očitno članica Facebook skupine Maske dol, ki je pred dnevi pričela s pljuvanjem in napadanjem poslancev, poroča Nova24TV.

Poslanci danes v državnem zboru sprejemajo predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB-D) in poslancem tako grozijo. Protestniki se že zbirajo pred državnim zborom. Tako grožnje, pritiski in fizični napadi postajajo vsakdan, aktivisti so vedno bolj nasilni.

 Spomnimo, v zadnjem času so bili nadlegovanj in groženj deležni pred državnim zborom poslanka Mojca Škrinjar, Alenka Jeraj in poslanca Janez Moškrič in L med njimi poslanca NSi Jožef Horvat in Tadeja Šuštar ter poslanec in predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Poslanci niso bili napadeni zgolj verbalno, vanje so se tudi zaletavali, še bolj zaskrbljujoče pa je to, da pri vsem skupaj ni posredovala policija.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV